Vin-K(-åt)-Öl

Igår var jag och Lisa på bio i Skövde. Vi såg " På Smällen ". Lite söt sådär och roligt. Alltid lika härligt att skratta lite. När vi ändå var i Skövde passade vi på att kolla in matfestivalsfirandet litegrann. Vi såg Jessica Andersson sjunga och Bert Karlsson som sprang där fram och tillbaka, vet inte vem som var bäst, eller värst! Det var tydligen lite allsång på torget, så löjligt.. en miniatyr av allsång på skansen fast ännu mer pinsamt. Ändå på dom korta 10 minutrarna vi kollade så hann jag fan till och med att klappa händerna och sjunga med i en gammal slagdänge refräng. Haha.

Det klockrenaste igår kväll var ju iallafall helt klart när  Andreas Ljung (Buskismannens, Mats Ljungs son)  uppträdde på scenen och berättade om en kille som kom från ett ställe som hette Vinköl. Ja tydligen finns det ett ställe som heter så. Denna händelsen blir helt klart dagens citat: - Han kom från VIN-K-ÖL. Alla gillar väl VIN, ÖL, och att va K(-ÅT) emellan?



Söndagsmys

  image340   

Ens bästa vänner vet alltid vad man vill ha när man inte riktigt är på humör. Ellis är en sån vän. En barndomsvän som känt en hela livet, som vart med om allt tillsammans med en, som man åkt moppe med i ful hjälm, alltså en man aldrig behöver skämmas inför =)  haha. Man kan se det såhär, vi är mer som syskon när allt kommer omkring. Hon vet att lite Beck-film, prutt-lera, kaffe och favvochokladen får mig att le. Att sen få spela lite blockflöjt är ju bara grädde på moset. Trots att man inte gör det lika bra som Jocke och hans "Breaking the law-framträdande" på min födelsedag. Haha. Ellis var helt underbar idag och tog hand om mig efter en jobbig vecka med allt, hon lagade mat till mig med, potatisgratäng, mums! Det är omtanke det. Tur man har sånna vänner!

Dagens citat: " Finns det inte blomkål, får man ta gräslök! "
  
   

Ta vara på era vänner!

Nykterfest..

.. för Charlotta igår. Var ganska skönt faktiskt då jag vart sjuk i veckan och kände mig halvseg. Fast folket på festen blev såklart JÄTTECHOCKADE! VAAAAA ska du inte dricka dina öl Chazzie?? Daniel blev så orolig att han genast bad Paul att känna efter om jag fortfarade hade feber. Men nej, jag kan faktiskt vara nykter om jag vill, och vara lika trevlig och söt ändå ;)

Vi var hos Åsa igen, en lagom liten minifest vänner emellan. Vi tjötade, oseriös och väldigt seriöst, käkade lite och drack. Jag ramlösa och cola, alla andra sprit. Sweet ;D

När vissa flickor innan utgången började pudra på näsan fick Paul också för sig att han skulle sminka sig, det blev ju jättefint? ehh. Men det såg iaf kul ut när han försökte. haha. Johanna berättade också den värsta historien vi nånsin hört, som fick oss att tänka på att man inte skall hångla med vilken pojke eller flicka som helst ute på krogen för det kan få oanade konsekvenser. Tur man inte är sån då! Sedan träffade vi massa tyskar ute, ett helg gäng som kommit till lilla Falköping och var ute och festade på dagnys. Det bästa under hela kvällen vad ju helt klart när den ena tysken (som.. nu skämtar jag inte var så JÄVLA lik Mika) dansade och viftade runt på sitt härligt krulliga hår till höger och vänster. haha. Han var så jävla go. Jag kom också underfund med att har man läst tyska i tre år, fast man inte tycker att man kan nått med sina små enstaka fraser man kan klämma fram, så kommer man ganska långt. Fast engelska kommer man ändå längre med, om man vill att folk ska förstå längre meningar. haha.

Syrran har kommit hem från sjukhuset nu. Skönt för henne. Min lilla älsklingssyster som vart så sjuk. Är så hemskt att se henne så. Fast nu är det på rätt väg iaf. Skönt.

Dagens citat: " - Varför är en glansig och den andra inte? " (Charlotta) " - Damm! " (Åsa)

       
     
 

MaratonRock

                
       
       
   

Det var MaratonRock i staden och alla musikälskare var såklart där och stöttade dom lokala Falköpingsbanden.
Jag och syrran och gänget stöttar såklart extra hennes älskade Rka och hans band SNUTJÄVEL. Då med vår fina banderoll som vi gjort dagarna innan, fan vad bra vi var alltså. Vi festade lite emellanåt hos Lisa då folk sprang och tittade på band lite hur som helst. Sedan hade vi också sista natten med gänget för Ramona, då hon flyttar till Stockholm på onsdag. Den underbara konstant skrattande bruden kommer bli saknad.

Heta band var också Carmine Glow med min gamla barndomslekkamrat, Memoria med min älskade vän Fridas lilla lillebror i med som trummis och Gaphia, "de coolt sminkade grabbarna"? Kolla in alla banden som spelade på www.maratonrock.se. Jävlar vilken scennärvaro killarna har alltså. SHIT. Falköpingsbanden is the shit! Efter MaratonRocken var det Dagnys som gällde, som vanligt. Det var en underbar kväll med mycket öl och härlig musik.
Rock On!

Karneval

Oj vilken folkfest, KARNEVAL i Falköping. Äntligen så som vi längtat. Gatorna i hela stan var fulla med utklädda folk, man såg allt från trafikljus, apor, tamponger, prinsar, kossor, sexiga läkare, halvnakna tjejer, smurfar, ronny och ragge, fångar, tomtar, djävular, skelett, manliga lucior, till star wars figurer i alla de slag så långt ögat nådde. Det är en av de fantastiska dagarna på året som man känner att staden verkligen lever. Man träffar folk man aldrig sett förut i hela sitt liv, folk från massa andra städer, till och med länder, underbart kul.

Vi började festa redan vid fyra på eftermiddagen för att sedan gå i karnevalståget tillsammans med resten av staden redan kl halv åtta. vi drog dit vid sju och var med i uppvärmningen, alla tusentalsmänniskor sjöng i kör och dansade till musiken som spelades, vilken underbar stämning. För att inte tala om stämningen i tåget, när vi gick uppåt stan, man träffade folk man kände hela vägen uppåt som stod och tittade. I tåget spred vi sång, visselpipmusik, glädje och kondomer. Haha. Efter tåget festade vi vidare hos Lousie lite och sen Daniel. Sen gick vi ut på stan igen och festade tills vi inte orkade mer  =)

Med balkongdörren på vid gavel här hemma idag hör jag ändå nästan ingenting, en enstaka bil då och då. Falköping är trött idag, bakfull, efter allt dansande, alla liter öl, vin och alkoholhaltiga drycker som förbrukades igår. Men och vad vi är nöjda. Vilken folkfest. Detta kommer vi leva på ett tag. Karnevalståget som vi alla gick i, glädjen som vi alla delade och alla skratten. Man kramade alla man kände och till slut hade man alla de färgers klet på sig, överallt.

Det har vart en UNDERBAR SOMMAR, men nu är det dags att gå tillbaka till vardagen efter härliga 5 och en halv veckors semester. Imorrn börjar jag jobba! Håll tillgodo med alla fina kort.
KRAM & HEJ!

       

         

         

         

         

       

       
 
   


Loppan 27

         
         
       

Våran älskade Loppan har fyllt år och det firas ju stort som alltid. När vi kom hjälpte Ola till och lagade lite mat men sen när presenterna var öppnade var det dags att köra ut Ola då det var " girl´s night only " =P Loppan som är våran lilla "tant" bjöd på alldeles för mycket mat, tårta, kakor och godis, det är värre än mormor med hennes sju sorters kakor till och med =) Men gott var det, mätta blev vi och lite småfulla (då vi drack upp nästan 3 liter vin tillsammans). Sen skulle vi ju såklart spela massa spel med, för Loppan älskar det, denna gången blev det JENGA. Riktigt kul faktiskt, speciellt när man är full. Haha. Vi satt på Loppan och Olas ballkong i flera timmar och bara tjötade sen, om allt och inget, med massa mysiga ljus och ännu mera vin och godis, underbart. Vi, de fyra bästa vännerna!

Loppans presenter: Presentkort så hon kan köpa massa kläder, vin och en "sparrisblomma" (internhumor).

Dagens tips: Vill du få starka hand- och handledsmuskler så ska du köpa dig en POWER BALL.
Herrejävlar vilken träningsvärk jag kommer ha imorrn, jag var bäst och tydligen väldigt fingerfärdig =P
Själva poängen med Powerball(en) är som sagt att du skall få starka muskler speciellt i handen och handleden, men även i hela armen, fingrarna och även axlarna. Efter att ha startat Powerball(en) och satt den inre sektionen i rörelse håller du bollen i handen och gör cirkelrörelser med handleden. På så sätt håller du igång och ökar rotationen. På grund av centrifugalkraften blir det svårare och svårare att hålla hastigheten ju snabbare den roterar. Känns helt knäppt att den kan få en sån jävla kraft, testa. Det är jättekul. Bra presenttips. (www.coolstuff.se)
Dagens citat: " Det är bara för att du är så bra på att runka. Jävla Runkhand. "
" Jag kan inte Chassen, åt vilket håll körde du? "
" Övning ger färdighet, det är så sant som det är sagt. "

Imorrn är det karneval, JIPPI!
GoNatt.

Ramona och Åsa 52

Lördag och fest... ... ovanligt? Nej! Vi fortsatte fira födelsedagar då både Ramona och Åsa fyllde år. Vi hade såklart lika roligt som vanligt och här kommer de efterlängtade bilderna. Fotograf Charlotta var busy som vanligt! Skoj. Ett tips, självlysande snappsglas i olika färger är en hitt som present, disco disco. Ta hand om er.

     
     
       
   

Oskar 25


       
Oskar             Anna-Karin         Syrran                 Oskar igen..  
 & Martin                                 
    
 ...och igen...         ...och igen              Ulla
       med mormor.

     
Oskar & Rka                 Gubbarna               A-K, Wivianne,            Kärleksparet    
                                       Mormor & Ulla
   
Sommarväder               Rka´s Pärla               Pärlan igen

       


Min underbara kusin Oskar fyllde i lördags hela 25år. GRATTIS GRATTIS HIPP HIPP HURRA!
Vi åkte såklart dit och grattade honom med sång, presenter och glatt humör. Jag tog även mitt pedagogiska ansvar som lärare och tog ton (då igen annan ville göra det som vanligt) och sjöng glatt (?) JA MÅ HAN LEVA! Det måste man faktiskt när någon fyller år, speciellt när det är 25, så ni vet det!

När vi skulle åka hem igen så åkte jag med syrran och Rka i hans älskade lilla amazon, som numera är färdigmålad och klar (fiiiin). Vi tog en liten tur på landsvägen hem och kollade in naturen och det underbara vädret.

Falafel och Backyard Babies

      
      
       
   



Fredag 3 Augusti klockan 10:50 beger jag mig ner till stationen för att hoppa på tåget till Göteborg, som så många gånger förr. Jag och min älskade vän Frida skall spendera dagen tillsammans med shopping, liseberg och konsert med våra, eller mina kanske.. älskade BACKYARD BABIES. När jag kliver på tåget möts jag överallt av medelåldersmän som sitter och dricker öl och sjunger rolling stones låtar. Just jävlar tänker jag, alla ska till ULLEVI idag och se på Rolling Stones. Jag hittade iaf till slut en plats och slog mig ner. Slog på mp3 spelaren på maxvolym och drömde mig bort. När jag kom fram runt tolvsnåret shoppade jag en timme medans jag väntade på Frida, då stackarn var tvungen att jobba halva dagen. Hon kom iaf till slut och vi gick ut och åt på Andrum i Göteborg, våran favoritresturang numera. Dom har bara vegetarisk mat, en jättegod buffé. Mums. Vi käkade bara vegetariskt hela dagen. Som tur var kunde vi till och med bota Fridas väldiga falafel-sug senare på kvällen inne på Liseberg.

Solen sken och vädret var UNDERBART. Jag och Frida har ju som tradition att köpa "take away" kaffe, leka turister och sitta på en parkbänk och bara titta på folk.. och fåglar. Fast vi skämmer alltid ut oss på något konstigt sätt när vi skall beställa kaffe. Till slut fick jag iaf min FYRDUBBLA ESPRESSO (starkt är bäst) och Frida sitt "vanliga?". Det var det vi behövde för att orka promenera till Liseberg. Såfort man kommer till Liseberg så blir man ju som barn på nytt. Denna gången åkte vi dock inte så mycket utan köpte bara ett häfte. Fast vi åkte det som är roligast att åka, Balder, Kanonen, Flomride och så gick vi i Spökhuset såklart. Fast det var ju en bevikelse, jag som är ganska lättskrämd kände liksom ingenting!? Kasst. Sen gick vi bara och njöt lite, åt glass och spelade lite då Frida skulle vinna en stor nalle till mig (för jag vinner inte ens på vinst varje gång) och sen var det dags för Backyard Babies. Dregen var såklart lika snygg som vanligt. Killar i svart hår, smink och kajal alltså, OJOJOJ!
Efter konserten mötte vi upp Frida kompis Åsa och hennes syster Therese, som var med oss den sista stunden på Liseberg. 

När det sedan blev dags att börja fundera på att gå till stationen för att åka hem kom Frida på att nej jag är nog hungrig igen, jag vill ha våfflor. Personligen var jag så mätt efter allt vi tryckt i oss under dagen och orkade inte tänka på den minsta lilla chokladbit ens. Men Frida skulle iaf ha sina våfflor.  Den lilla pinnen till människa som hon är, vart gör hon av allt? Till slut kom vi iaf till stationen och hoppade på tåget hem. Där träffade vi Fridas kusin Emil och han kompis som vart på Rolling Stones. Vi tjötade hela vägen hem och bjöd hela vagnen på underhållning, eller ja mest jag, som vanligt. Folk skrattade och hade kul, om dom skrattar med en eller åt en spelar väl egentligen ingen roll, jag bjuder på den! haha. Sen åkte jag och Frida hem till mig och sov, Hotel Charlotta till er tjänst!

Dagens citat: " - Vill du dansa? - Nej men vi kan kramas lite! "
Värt att minnas: Att Frida bjöd upp "spagettimannen" till dans till dansbandet Black Jack. Sett filmen? Humor! Och att man fortfarande får hångla med de sminkade spökjävlarna i spökhuset på Liseberg.